Zapraszam do udziału w internetowej lidze Air Benchrest 25m!
REGULAMIN: LINK
OFICJALNE TARCZE:
KLASYFIKACJA GENERALNA 2026: LINK
Wyniki historyczne:
EDYCJA 2025: LINK
Konkursowe tarcze oraz wszelkie dyskusje będą prowadzone tutaj.
|
|
Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025-2026Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025-2026Cześć wszystkim
Zapraszam do udziału w internetowej lidze Air Benchrest 25m! REGULAMIN: LINK OFICJALNE TARCZE: KLASYFIKACJA GENERALNA 2026: LINK Wyniki historyczne: EDYCJA 2025: LINK Konkursowe tarcze oraz wszelkie dyskusje będą prowadzone tutaj. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2025, 10:21 przez jarni8, łącznie zmieniany 5 razy.
Waltheyr LG400 Competition + Falcon Endura S10i+ 1-10x24 | Weaver T36 36x40 AO
Małopolski Klub Strzelecki Dragon LOK
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 20251 stycznia za nami, a zatem można zaczynać ligę 2025! Strzelone tarcze AB25M z ocenionymi tarczami oraz sumą uzyskanych punktów nadsyłamy w tym wątku. Przed strzelaniem zachęcam do zapoznania się z regulaminem podlinkowanym w pierwszym poście. Nie jest to obszerna lektura, a myślę warto się zapoznać raz a dobrze żeby nie było nieporozumień.
Wychodząc na przeciw głosom, które zasłyszałem wprowadzam pewien "dodatek". Jak wiadomo każdy z nas ma różne możliwości do postrzelania. Jedni mają hale bez grama wiatru, inni korytarze w opuszczonych budynkach gdzie są spore przeciągi, jeszcze inni zakryte strzelnice gdzie prawie nie wieje, a jeszcze inni otwarte łąki gdzie wieje aż miło. Co więcej często opcje postrzelania zmieniają się w czasie roku i tak jak ktoś miał okazje w zimie strzelać na hali, tak latem może już tę opcje stracić i będzie musiał zmienić miejscówkę na np. wietrzną łąkę lub odwrotnie. Nie chcąc dzielić włosa na 4 i tworzyć sztucznie nadmiar kategorii wprowadzam następujące oznaczenie: - komórka pomalowana na ZIELONO - tarcze strzelane na zewnątrz (outdoor), - komórka pomalowana na ŻÓŁTO - tarcze strzelane pomieszczeniach zamnkiętych (indoor) Np.: Pozwoli to na nieco szersze spojrzenie co gdzie było strzelane i da pełniejszy obraz kto gdzie i jak wygrał. Może się zdarzyć, że wygra ktoś z 4 żółtymi wynikami, ale równie dobrze może to być mix 2 zielone + 2 żółte albo nawet same zielone. Kto wie - zobaczymy. Po za tym nie zmienia się nic. Wszyscy będziemy notowani w jednym rankingu. Środowisko nie jest duże, a gra i tak toczy się o uścisk dłoni prezesa Biorących udział proszę zatem o wspomnienie gdzie było strzelane, żebym mógł bez domysłów dopisać wynik i nadać mu odpowiedni kolor w tle Pozdrawiam, Jarek Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Styczeń - strzelałem na zewnątrz.
245/9x 249/11x Razem 494/20x Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Tomek :-)
Steyr 100 + March 48/52 | Leupold EFR 3-9/33 http://forum-bron.pl/app.php/rules
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Styczeń 2025 - strzelane na zewnątrz
237/6X 231/5X RAZEM 468/11X Usiadłem i strzeliłem z tego co mam. Powiększenie 16x, więc do BR raczej mało. Nie mam doświadczenia, więc proszę nie bić jeśli źle ocenione Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
STEYR LG110, HW100T, FX DRS, HW40, Beeman P17
Airgun PRS
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Super że bierzesz udział w lidze.
Kup grubsze kartki i podłóż pod nie kawałek kartonu Nie będzie tak targać Kalibromierz masz kub długopis??? Pozdrawiam Tomek :-)
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Długopis BIC
STEYR LG110, HW100T, FX DRS, HW40, Beeman P17
Airgun PRS
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Wygląda to dobrze
Myślę że zamiast skanować lepiej zrobić zdjęcie Oraz koniecznie papier o gramaturze minimum 160 Ja używam 250 Optimum to 230 i podkład z kartonu z tyłu Pozdrawiam Tomek :-)
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Witamy w lidze. Wstepnie sezon w sadzie zaczynamy w marcu, ale moze ten tydzien uda sie w LOK pyknac bez wiatru. Natomiast od marca beda jyz tarcze z sadu. Ptuk - pykane siejerem czy lg400? Srut matryca?
Pozdrawiam.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025OK. Pokombinuję z innym papierem, bo dotychczas to utylizowałem stare faktury.
Pykane Steyrem śrut Exact 4.53 "28" STEYR LG110, HW100T, FX DRS, HW40, Beeman P17
Airgun PRS
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Siejerem to warto jsb shorta kupic u krzysia i zobaczyc czy nie bedzie lepiej (a zakladam ze bedzie na bank) co do lupki to x16 da sie juz pykac - mi kiedys w sadzie z falconem x10 wpadl komplet i 19X.
Pozdrawiam. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Brayan Gabryś - styczeń
Zielony na dworze 489/11x Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Tomek :-)
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Strzelone w terenie, więc na zielono
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025495 21x
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025SinMix Styczeń
Strzelane w terenie 245/11 247/15 492/26 Bede dorzucał krótkie filmiki, z warunków pogodowych danej sesji, bo pogodynka jedno a jak jest w realu to inna sprawa Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Ok, moje dzisiejsze wypociny na 25m pod chmurką. Niestety było tak zimno, że chciałem to jak najszybciej mieć za sobą, dlatego trochę w pośpiechu. Problemem nie był wiatr, a mróz co powodowało zamarzanie kropelek wody na sprzęcie. Wystarczyło rozgrzać system i śruty układały się w jednym miejscu, ale wystarczyło zwolnić, aby wszystko schłodzić i zaczęły się układać w innym miejscu. Wiaterek był delikatny, wiatraki się nie kręciły, tylko wstążki powiewały.
Styczeń 2025 r. Strzelane w terenie: 495 pkt i 13x (na zielono) Srebrny LG400, matryca short "35"/2024. ![]() . ![]()
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2025, 10:58 przez Kacper_Potocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Diana 75 (x2) | Walther LG400 (x2) | Steyr EVO10
|
|