Nasze Waltery LGM / LG210 w wersjach PCP - GALERIA
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
- rravv21
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 13
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Nasze Waltery LGM / LG210 w wersjach PCP - GALERIA
Ta pseudo proteza ma: obracany i zrobiony pod dłoń chwyt, regulowaną bakę i wysuwną i regulowaną stopkę. I co najfajniejsze wiem co w niej poprawić aby była bardziej estetyczna, ale to w swoim czasie. Korci mnie zrobić coś w tym stylu z rur węglowych.
różne strzelające zabawki
- Shadow Sniper

- Reactions:
- Tematy: 18
Ta druga osada to nie jest twoja praca. Nie przywlaszczaj sobie czyjejś roboty .rravv21 pisze: ↑06 grudnia 2016, 22:27 Czy ja wiem czy podobne do 110HP ?![]()
Trochę alu tu i tu jest.
Nie staram sie upodobniać swoich "rur" do produktów znanych firm.
Zresztą jak tu porównać domowe "dłubanki" w rurach aluminiowych dostępnych w handlu detalicznym do produktów będących sukcesami komercjalnymi potentatów broni ?
Moje robótki to tylko zabawa.
Pzdr.
- rravv21

- Reactions:
Dziękuję za zwrócenie uwagi na to co zostało nienapisane prawie 10 lat temu. (jak ten czas leci).
Fotki służyły zobrazowaniu wypowiedzi mojej w kontekście aluminium w karabinkach i słowem nie ma wspomniane kto jest twórcą i czego na tym zdjęciu. Niestety tylko takie "alusy" miałem i mam w piwnicy i dlatego takie fotki.
Tak z kronikarskiego obowiązku aby uzupełnić wypowiedź i uniknąć nieporozumień dopisze :
- ta druga osada w zakresie samego drewienka to naprawdę świetna robota kolegi Shadow Snipera,
- drewienko to orzech, lekki i składny w wykończeniu olejowym, z moim elementami alu( przejściówka pod stopką i przekładka pod chwytem).
Pozdrawiam R.
PS. Szkoda że kolega Shadow Sniper rzadko prezentuje i opisuje swoje prace na forum, pomimo ze robi fajne osady.
Fotki służyły zobrazowaniu wypowiedzi mojej w kontekście aluminium w karabinkach i słowem nie ma wspomniane kto jest twórcą i czego na tym zdjęciu. Niestety tylko takie "alusy" miałem i mam w piwnicy i dlatego takie fotki.
Tak z kronikarskiego obowiązku aby uzupełnić wypowiedź i uniknąć nieporozumień dopisze :
- ta druga osada w zakresie samego drewienka to naprawdę świetna robota kolegi Shadow Snipera,
- drewienko to orzech, lekki i składny w wykończeniu olejowym, z moim elementami alu( przejściówka pod stopką i przekładka pod chwytem).
Pozdrawiam R.
PS. Szkoda że kolega Shadow Sniper rzadko prezentuje i opisuje swoje prace na forum, pomimo ze robi fajne osady.
- Shadow Sniper

- Reactions:
Dzięki za wyjaśnienie , fakt mało wystawiam bo miałem przerwę . Zrobiłem ostatnio do theobena rapida. Ale nie będę zaśmiecał tutaj wątku. Mogę coś tam wlepić by pokazać upiększone te aluminiowe baryły. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- rravv21

- Reactions:
Wiosna coś nie może się zadomowić no to siedzę i dłubie.
Kolejna osada do poczciwego LGM.
1. Laminat z piwnicy. Wyszedł jakiś taki mahoniowo-buraczkowo-wiśniowo-czerwony.
2. Osada olejowana, prawa.
3. Baka regulowana.
4. Stopka regulowana.(aluminiowe "listwy zębate" + plastik gięty + mikroguma).
Do fotek wsadziłem system na czarno i na srebrno. Różnice w kolorach wynikają z oświetlenia ( ostatnia fotka-sztuczne światło)
Pozdrawiam R.
Kolejna osada do poczciwego LGM.
1. Laminat z piwnicy. Wyszedł jakiś taki mahoniowo-buraczkowo-wiśniowo-czerwony.
2. Osada olejowana, prawa.
3. Baka regulowana.
4. Stopka regulowana.(aluminiowe "listwy zębate" + plastik gięty + mikroguma).
Do fotek wsadziłem system na czarno i na srebrno. Różnice w kolorach wynikają z oświetlenia ( ostatnia fotka-sztuczne światło)
Pozdrawiam R.
- tommylee
- Administrator

- Reactions:
- Tematy: 186
- Grupa: Administratorzy
Nieźle.
Ta listwa zębata jest do kupienia, czy sam ja zrobiłeś?
Ta listwa zębata jest do kupienia, czy sam ja zrobiłeś?
Pozdrawiam Tomek :-)
Steyr 100 + March 48/52 | Leupold EFR 3-9/33
http://forum-bron.pl/app.php/rules
- rravv21

- Reactions:
Listwa to był kawałek a właściwie dwa kawałki "czegoś" bliżej nieokreślonego, które do siebie pasowały . Ja tylko to przerobiłem i zaadoptowałem na potrzeby regulacji stopki. Regulacja jest oczywiście co ząbek. Rozwiązanie to jest zajeb..cie stabilne.
Pozdrawiam R.
Pozdrawiam R.
- tommylee
- Administrator

- Reactions:
- Tematy: 186
- Grupa: Administratorzy
Fajne, dlatego się zastanawiałem, czy sam to ciąłeś czy już było gotowe. 
Pozdrawiam Tomek :-)
- Shadow Sniper

- Reactions:
Jeszcze muszę ją wygłaskać i może trafi na inny dział kupię sprzedam . Narazie musze jeszcze porobić trochę detali i gotowe tak wyszło .
- rravv21

- Reactions:
Kawał dechy na to poszło 
Ile waży osada z regulacjami i stopką?
Ile waży osada z regulacjami i stopką?
- Shadow Sniper

- Reactions:
2,25 kg, orzech włoski , sandomierski
, wycięty z 15 lat temu , w końcu doczekał się karabinka.
Jedno mnie zastanawia, osada tak jakby kompletna z regulacjami itd, z super kawałka orzecha. I tak sobie zliczmy wszystko , drewno a z 200zł , regulacje 250 sztuka, stopka 650zł. razem daje ok 1350zł . Policzmy teraz czas poświęcony na wykonanie , a wiec zeszło mi mniej więcej 5 dniówek. U nas w rejonie od łopaty bierze 25 na godzine , no ale od osad to przecież fachowiec , i 25 to mało . licząc tak mniej więcej 1500zł za robocizne .
doliczmy jakiś papier ścierny, oleje , woski , energia , niech tam 100 zł . Ile razem wychodzi ... koło 3000 tyś . Da ktoś tyle za taką osadę full custom. No nie wiem ... chyba zostanie dla siebie satysfakcja ze ma się coś takiego .
Jedno mnie zastanawia, osada tak jakby kompletna z regulacjami itd, z super kawałka orzecha. I tak sobie zliczmy wszystko , drewno a z 200zł , regulacje 250 sztuka, stopka 650zł. razem daje ok 1350zł . Policzmy teraz czas poświęcony na wykonanie , a wiec zeszło mi mniej więcej 5 dniówek. U nas w rejonie od łopaty bierze 25 na godzine , no ale od osad to przecież fachowiec , i 25 to mało . licząc tak mniej więcej 1500zł za robocizne .
doliczmy jakiś papier ścierny, oleje , woski , energia , niech tam 100 zł . Ile razem wychodzi ... koło 3000 tyś . Da ktoś tyle za taką osadę full custom. No nie wiem ... chyba zostanie dla siebie satysfakcja ze ma się coś takiego .
- rravv21

- Reactions:
Przy tym rozmiarze to bardzo dobra niska waga.
Gdyby to było z laminatu to by trzeba dorzucić kg i to sporo. (laminat drobny bukowy ma ciężar wł. jakieś 0,8-0,9 g/cm3)
Robienie osad castomowych to bardziej hobby niż interes. Satysfakcja jak sie projekt uda zrealizować jest bezcenna. Poprawia to stan duszy a nie portfela.
Gdyby to było z laminatu to by trzeba dorzucić kg i to sporo. (laminat drobny bukowy ma ciężar wł. jakieś 0,8-0,9 g/cm3)
Robienie osad castomowych to bardziej hobby niż interes. Satysfakcja jak sie projekt uda zrealizować jest bezcenna. Poprawia to stan duszy a nie portfela.