Remington 1858 Santa Barbara - opinie.
Moderator: Moderatorzy CP
- slepe_oko
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 8
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Kontakt:
Re: Remington 1858 Santa Barbara - opinie.
Osiowy jest? Kurek nie bije w ramę?Miałem SB ale ja do poperow strzelałem ,bo ślepy jestem. Fajna broń ale jak dla mnie za bardzo spasowany był i za mała rekojesc.

- sas88
- Reactions:
- Tematy: 58
No, mialem do czynienia, jak najbardziej.
Natomiast ujarzmiać Św. Barbary nie musiałem, strzelała lepiej ode mnie.
Gdy sie trzeba zmagać ze spustem, raczej cięzko jest powtarzalnie strzelać...
Natomiast ujarzmiać Św. Barbary nie musiałem, strzelała lepiej ode mnie.
Zatem z jakich powodow twoje rewolwery mają 600 g?Co do siły spustu 1100 g to chciałem zaznaczyć że wszystkie fabryczne remingtony od piety i uberti mają co najmniej tyle albo i więcej ..
Gdy sie trzeba zmagać ze spustem, raczej cięzko jest powtarzalnie strzelać...
“Put your trust in God; but mind to keep your powder dry!”
-
- Reactions:
- Tematy: 0
Dziękuję za sugestie koledze ślepe oko
Faktycznie przy dobrej latarce widać co drugiej komorze delikatny zarys tak zwanego księżyca ale myślę że to nie ma wpływu na lot huli do stożka przejściowego lufy
Tutaj skłaniałbym się do próby zastosowania tak jak już była mowa w tym temacie nieco utwardzonych dodatkiem cyny kol najlepiej .454
Lufa SB jest bardzo gładka ma grubą oksydę A mój egzemplarz nie był strzelany.
W porównaniu z innymi lufami rewolwerów tu siła przepychania kuli co sprawdziłem namacalnie jest dużo mniejsza.
Czyli pocisk lub kulka powinna być twardsza i nieco ciaśniejsza to może będą efekty.
Co do spustow w rewolwerach to informacja dla kolegi Sas 88 tych siłę można swobodnie wyregulować zmiękczyć odpowiednio przygotowując zaczep kurka i to nie są żadne cuda żeby sobie zrobić w rewolwerze tak zwany sportowy spust.
Pozdrawiam krys
Faktycznie przy dobrej latarce widać co drugiej komorze delikatny zarys tak zwanego księżyca ale myślę że to nie ma wpływu na lot huli do stożka przejściowego lufy
Tutaj skłaniałbym się do próby zastosowania tak jak już była mowa w tym temacie nieco utwardzonych dodatkiem cyny kol najlepiej .454
Lufa SB jest bardzo gładka ma grubą oksydę A mój egzemplarz nie był strzelany.
W porównaniu z innymi lufami rewolwerów tu siła przepychania kuli co sprawdziłem namacalnie jest dużo mniejsza.
Czyli pocisk lub kulka powinna być twardsza i nieco ciaśniejsza to może będą efekty.
Co do spustow w rewolwerach to informacja dla kolegi Sas 88 tych siłę można swobodnie wyregulować zmiękczyć odpowiednio przygotowując zaczep kurka i to nie są żadne cuda żeby sobie zrobić w rewolwerze tak zwany sportowy spust.
Pozdrawiam krys
- sas88
- Reactions:
- Tematy: 58
Nigdy nie twierdziłem, że są to jakieś cuda, ale dzięki za info.
“Put your trust in God; but mind to keep your powder dry!”
-
- Reactions:
- Tematy: 14
W temacie remingtonów Santa Barbary to miałem kilka i każda sztuka miała zdecydowanie lepsze skupienie od włoskich i to na zwykłych kulkach z allegro i zwykłym vesuvicie . Fabrycznie te rewolwery mają zdecydowanie za twardą sprężynę i żeby dobrze strzelały trzeba ją osłabić co jest banalnie prostą sprawą. W necie , już teraz nie pamiętam gdzie jest opis i opinie o replikach rewolwerów czarnoprochowych do zawodów i tam Santa Barbara jest uznawana jako najlepszy wybór z broni budżetowej mającej po drobnych poprawkach/tuningu duży potencjał , zdecydowanie lepszy wybór od włoskiej masówki . Numer jeden to oczywiście repliki niemieckie ale to zupełnie inna klasa cenowa.
- slepe_oko
- Reactions:
- Tematy: 8
- Kontakt:
Kosmicznie twarda stal do obrobki i cholernie spasowany. Odechcialo mi sie tiuningowac i sprzedalem go.