Glock 43X: ogólna dyskusja
Moderator: Moderatorzy WBP
-
kal_800
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 28
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Glock 43X: ogólna dyskusja
A które przyrządy polecacie do małych Glocków? Jest tego absolutne zatrzęsienie.
----
TC GS Trójmiasto GD03 Bravo
KSS Garda Gdynia
9x19,.223,12/70,7.62x39,.44 Magnum,.45 ACP
KSS Garda Gdynia
- TZ
- Moderator globalny

- Reactions:
- Tematy: 184
- Grupa: Moderatorzy globalni
Z dziesiątakiem nie miałem problemów, ale krótko z nich strzelałem. Polecam przesiadkę na:wision pisze: ↑09 września 2024, 23:25 P.s. delikatnie ponawiam pytanie, czy macie może problemy w tym modelu z ładowaniem magazynka do pistoletu, w środku zauważyłem że jest miejsce gdzie pod odpowiednim wkładaniem magazynka - potrafi się zablokować?
P.s. 2
Czy może polecicie zakup jakiegoś innego magazynka?
https://mexarmory.pl/product-category/a ... akcesoria/
3 w komplecie + metalowy klips do zwalniania. Wiem kosztuje trochę ale warto. co 3 x 15 to nie 2 x 10. Zero zacięć, ponad rok czasu po przebiegu ca. 10-12 tyś. Po ca. 8 tyś zmieniłem mechanizm spustu na ghosta (170 PLN), co ucywilizowało sposób ściągania języka, też polecam.
Wół roboczy nie do urąbania. Szkoda, że brzydki, ale cała reszta bez zarzutów.
Pozdr,
TZ
Wiatr & Nitro
-
Lutz

- Reactions:
- Tematy: 0
Jeli mogę coś zasugerować, to wstrzymaj się na razie z wymianą przyrządów. Postrzelaj trochę na standardowych i przekonaj się, czy Ci pasują, czy nie.
Kilka lat temu, gdy kupowałem swojego pierwszego Glocka, też chciałem od razu dokupić metalowe przyrządy i zamontować, najlepiej jeszcze w sklepie, bo naczytalem się na różnych forach, jakie to tragiczne są standardowe przyrządy.
Na szczęście trafiłem na rozsądnego sprzedawcę, który poradził mi, żebym nie spieszył się z wymianą, tylko postrzelał na standardowych, a jeśli faktycznie nie będą mi pasować, dopiero wtedy je wymienił.
Od tamtego czasu kilka lat minęło, a ja nadal mam standardowe przyrządy, bo w niczym mi nie przeszkadzają.
-
kal_800

- Reactions:
- Tematy: 28
Tak zrobię - dzięki za sugestie
----
KSS Garda Gdynia
KSS Garda Gdynia
-
wision
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Dziękuję bardzo za informację,TZ pisze: ↑10 września 2024, 18:58Z dziesiątakiem nie miałem problemów, ale krótko z nich strzelałem. Polecam przesiadkę na:wision pisze: ↑09 września 2024, 23:25 P.s. delikatnie ponawiam pytanie, czy macie może problemy w tym modelu z ładowaniem magazynka do pistoletu, w środku zauważyłem że jest miejsce gdzie pod odpowiednim wkładaniem magazynka - potrafi się zablokować?
P.s. 2
Czy może polecicie zakup jakiegoś innego magazynka?
https://mexarmory.pl/product-category/a ... akcesoria/
3 w komplecie + metalowy klips do zwalniania. Wiem kosztuje trochę ale warto. co 3 x 15 to nie 2 x 10. Zero zacięć, ponad rok czasu po przebiegu ca. 10-12 tyś. Po ca. 8 tyś zmieniłem mechanizm spustu na ghosta (170 PLN), co ucywilizowało sposób ściągania języka, też polecam.
Wół roboczy nie do urąbania. Szkoda, że brzydki, ale cała reszta bez zarzutów.
Pozdr,
TZ
niestety nie jest dostępny póki co:
Zestaw 3x magazynek + zwalniacz SHIELD ARMS – S15 Combo Pack 1 – Glock 43X/48 – 15nb – 9x19mm
Shield Arms
799,00 zł
Będę czekał
U mnie w dziesiątce nadłamała się kuońcóweczka magazynków i to już po pierwszym strzelaniu (jakieś 250szt. pestek).
Może jakiś feler, albo źle ładowałem magazynek co w innych broniach nigdy mi się nie zdarzyło.
Jeszcze raz dziękuję za informację.
-
sirocco

- Reactions:
- Tematy: 12
Też posiadam G43X MOS. Magazynki i zrzut wymieniłem na Shield Arms (polecam). Przyrządy celownicze wymieniłem na trytowe z pomarańczową kropką na muszce od Meprolight (polecam). Pistolet super strzela i bezproblemowy (jak to Glock). Proszę o podpowiedź które kolimatory pasują bez płytek pośredniczących do 43X MOS oprócz Shield Arms?
wz. 48, KK150, CZ75 Omega, Ruger 512 Mk III i...
-
wision
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Dzięki za informacje,
Nie mogę niestety znaleźć nigdzie tych magazynków Shield Arms do Glock 43x. Może ktoś wie gdzie można je zakupić?
Jeżeli chodzi o kolimatory, to niestety ja Tobie nie pomogę w tym temacie, ale mam nadzieję, że kto inny tutaj będzie mógł „rzucić” jakimiś ciekawymi informacjami.
Nie mogę niestety znaleźć nigdzie tych magazynków Shield Arms do Glock 43x. Może ktoś wie gdzie można je zakupić?
Jeżeli chodzi o kolimatory, to niestety ja Tobie nie pomogę w tym temacie, ale mam nadzieję, że kto inny tutaj będzie mógł „rzucić” jakimiś ciekawymi informacjami.
- strk

- Reactions:
- Tematy: 55
Mex armory ma na stanie 15+5 ale to overkill że o cenie nie wspomnę.
Alternatywą może być ProMag ale chyba też niedostępny.
Alternatywą może być ProMag ale chyba też niedostępny.
PSSK-DB vice-president
LOK Certified Range Officer

[evil laugh]Kto nie elaboruje ten przegrał życie. Taniej już było[/evil laugh]
LOK Certified Range Officer

[evil laugh]Kto nie elaboruje ten przegrał życie. Taniej już było[/evil laugh]
-
MateoLDZ
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Chłopaki, tym razem ja podbijam temat!
Mam swojego G43 MOS i zbieram się do zakupienia pod niego jakiegoś światła. Co możecie polecić? Sprawdzałem TLR-6 i leży ideolo, ale przyznam, że odrzucają mnie te nędzne 100 lumenów...
Jakiś Olight? Chciałbym, żeby jak najmniej wystawał, bo wiadomo, że skryte noszenie ma się charakteryzować jak najmniejszymi gabarytami. TLR-7A fajny, drogi, ale mocno wystaje... Jakaś alternatywa?
I czy ktoś się pokusił na zakup latarki na Aliexpress? Ceny nieporównywalne, a opinie naprawdę pozytywne...
Czołem!
Mam swojego G43 MOS i zbieram się do zakupienia pod niego jakiegoś światła. Co możecie polecić? Sprawdzałem TLR-6 i leży ideolo, ale przyznam, że odrzucają mnie te nędzne 100 lumenów...
Jakiś Olight? Chciałbym, żeby jak najmniej wystawał, bo wiadomo, że skryte noszenie ma się charakteryzować jak najmniejszymi gabarytami. TLR-7A fajny, drogi, ale mocno wystaje... Jakaś alternatywa?
I czy ktoś się pokusił na zakup latarki na Aliexpress? Ceny nieporównywalne, a opinie naprawdę pozytywne...
Czołem!
-
piciu

- Reactions:
- Tematy: 10
- Kontakt:
Tak w sumie to odrzuciłeś na starcie najbardziej sensowną opcję.
Rozważyłbym latarkę EDC "do łapki". Prawdopodobnie przyda się dużo częściej.
Rozważyłbym latarkę EDC "do łapki". Prawdopodobnie przyda się dużo częściej.
-
Sagittarius24
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Temat wlasnie przerabialem, więc dla aktualizacji bazy -pasuje jeszcze Vortex Defender CCW i Redwin mini 21x15 rmsc rwd19 - wiecej nie znalazlem. Ja zamontowalem holosun 507K ACSS na plytce 2BME slimline 2BME038, bo chciałem zieloną kropkę i wydaje sie byc ok - to rozwiazanie zakrywa te fabryczne przyrzady.sirocco pisze: ↑13 września 2024, 09:09 Też posiadam G43X MOS. Magazynki i zrzut wymieniłem na Shield Arms (polecam). Przyrządy celownicze wymieniłem na trytowe z pomarańczową kropką na muszce od Meprolight (polecam). Pistolet super strzela i bezproblemowy (jak to Glock). Proszę o podpowiedź które kolimatory pasują bez płytek pośredniczących do 43X MOS oprócz Shield Arms?
-
slaawek77

- Reactions:
- Tematy: 2
Spust APEX Tactical czy Overwatch Precision PolyDAT?
Maxie doświadczenia z tymi produktami?
Maxie doświadczenia z tymi produktami?
-
piciu

- Reactions:
- Kontakt:
Komplet od Apex (język spustowy, szyna, przerywacz) to uzyskujesz spust, który na początku jest nieco chropowaty ale fajnie się wyrabia i pozostawiając pewien antystresowy efekt dalej pozwala na efektywną pracę i trafianie.
Spust Overwatch, bo pewnie pytasz o cały moduł jest nieco jak lżejsze rewolwery SAO.
Oba są spoko zarówno do celów nosicielskich i sportowych. Na zawody możesz najwyżej sprężynę iglicy zmienić na 4.5-5lb.
Spust Overwatch, bo pewnie pytasz o cały moduł jest nieco jak lżejsze rewolwery SAO.
Oba są spoko zarówno do celów nosicielskich i sportowych. Na zawody możesz najwyżej sprężynę iglicy zmienić na 4.5-5lb.
-
slaawek77

- Reactions:
- Tematy: 2
Dzięki. Właśnie na sklepie z Twojego podpisu przeglądałem.
W sklepie RP Arms w Poznaniu można to odebrać? A może masz jakies używane z płaskim spustem?
W sklepie RP Arms w Poznaniu można to odebrać? A może masz jakies używane z płaskim spustem?
-
piciu

- Reactions:
- Kontakt:
Jak kupisz przez mój sklep to postaram się chłopakom wytłumaczyć gdzie to mam schowane. Dzisiaj po 16 planuję tam być osobiście.