Pistolet tarczowy do 2000zł
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 1
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Pistolet tarczowy do 2000zł
Witam, chciałabym poznać opinię społeczności czy da się załatwić typowo sportową wiatrówkę krótką do 2k? Na uwadze póki co miałem stare FWB65 ale jako że jest to już swego rodzaju "zabytek" to mam pewne obawy pomimo wielu sukcesów tej zabawki. W oko wpadł mi też Walther CP2 i Morini Match 600. Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Łucznik wz. 70, Baikal MP654K T16 i jakiś Hatsan
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 12
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Pistolet tarczowy do 2000zł
Załatwić się da.
Jeśli nie masz możliwości finansowych na PCP to każda z tych opcji będzie na pewno lepsza niż brak pistoletu. Na pewno w CO2 są już lepsze rękojeści niż w sprężynach, ale samo CO2 wymaga jednak trochę zabawy jeśli chodzi o obsługę.
Jeśli nie masz możliwości finansowych na PCP to każda z tych opcji będzie na pewno lepsza niż brak pistoletu. Na pewno w CO2 są już lepsze rękojeści niż w sprężynach, ale samo CO2 wymaga jednak trochę zabawy jeśli chodzi o obsługę.
FWB 700 Alu, Anschutz 54 Supermatch, Iż 46, Hammerli 280 i wiele, wiele więcej 
Może i nie mam wybitnego talentu, ale dzięki ciężkiej pracy i tak jtem w czołówce

Może i nie mam wybitnego talentu, ale dzięki ciężkiej pracy i tak jtem w czołówce

-
- Reactions:
- Tematy: 6
Co do sprężyny będziesz niezależny od butli czy pompki jak w pcp, ale to już naprawdę są trochę zabytki. W CO2 jest naprawdę zabawa, zwłaszcza wpływ ma temperatura na równe strzały. Ale to też trochę przeżytki. Tanie pcp nowe masz już za 2300zl. I trochę wymagają poprawy ale nie wiele. I mają naprawdę fajne wyniki na tarczy.
-
- Reactions:
- Tematy: 27
W pistolecie najistotniejsza jest możliwość trenowania na sucho - sprężynowy FWB tego nie ma.
STEYR LG110, FX DRS, HW40
- Łysy
- Reactions:
- Tematy: 21
Za 2 k przy odrobinie szczęścia powinno ci się udać kupić FWB 100 , świetny pistolet w systemie PCA więc jesteś całkowicie niezależny od dodatkowego osprzętu .
Klasa sama w sobie pozwalającą na dobry trenig i fajne wyniki.
Napisz do Wasabiego może znajdzie coś fajnego w tej kasce.
Klasa sama w sobie pozwalającą na dobry trenig i fajne wyniki.
Napisz do Wasabiego może znajdzie coś fajnego w tej kasce.
Steyr z krzywą lufą + Vortex PST I
- Dexter
- Reactions:
- Tematy: 9
CO2 nie jest w żadnym razie jakieś upierdliwe ale po prostu to jest nie dzisiejsze. Nie wydurniaj się i nie marnuj kasy. Skoro masz 2k to i 3k znajdziesz - weź w miarę współczesne pcp (Waldek lp300, starsze moroni 162ei, unikaj 162e bez i) i zapomnij o problemie pistoletu a skup się na strzelaniu. Nie.pchaj się w zabytki Typu pca a już polecanie sprężyny to jest w ogóle "XD". Lepiej wydać teraz tysiaka więcej niż teraz 2000 a i tak za rok 3000 lub 4000 lub 12000 ponownie.
W razie potrzeby kontaktu: 790578409 lub FB https://www.facebook.com/Dexterkrak/
- Yurko
- Reactions:
- Tematy: 36
LP300 to nawet się jeszcze widuje:

"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
- Wasabi
- Moderator match
- Reactions:
- Tematy: 16
- Grupa: Moderator match
Mam Walthera CP2 w dobrej cenie, jesli chcesz, to napisz na PW.
Peters Stahl Omega Match 9mm, S&W TC 9 Para, S&W 686 TC .357, Springfield A1 Tuned .45, S&W Match .44 Mag., Walther SSP .22, Walther GSP .32, Walther KSP200 .22, Mauser 98k .308Win, HOYT Prodigy XT, F7
- variag
- Reactions:
- Tematy: 197
- Kontakt:
Jak już wspominano wyżej, ładowanie CO2 jest upierdliwe. Czasem nawet bardzo.szwolezer1808 pisze: ↑09 lipca 2024, 21:43 W oko wpadł mi też Walther CP2 (...). Czekam na odpowiedzi.
Czy są zalety starych pistoletów na dwutlenek węgla? Tak, na przykład brak regulatora

Czy są one celne? Oczywiście, że są.
Zbyt często pragnienie tego czego nie mamy
nie pozwala nam się cieszyć tym co posiadamy.
- Dexter
- Reactions:
Ja zaczynałem od cp3 i w ogóle nic upierdliwego tam nie było. Tzn czytałem na forum o tych upierdliwosciach i nawet bawiłem się w te rytuały a potem zacząłem ładować byle jak i elo na hejnał i... Zupełnie nic się nie zmieniło xd tylko nie marnowałem czasu na rytuały. To na obronę CO2.
A generalnie i tak kupił bym jakiegoś lp300 czy moriniaka cm162ei i nie zawracał sobie głowy było nie było ale jednak już antykami jak CO2 czy pca. Szkoda energii.
A generalnie i tak kupił bym jakiegoś lp300 czy moriniaka cm162ei i nie zawracał sobie głowy było nie było ale jednak już antykami jak CO2 czy pca. Szkoda energii.
W razie potrzeby kontaktu: 790578409 lub FB https://www.facebook.com/Dexterkrak/
- Linek
- Reactions:
- Tematy: 16
Było morini na egunie ale 162 E nie Ei i cena wychodziła w okolicy 3 tys zł nie do dwóch i nie było Wysyłki poza Niemcy
Do 2 tys to nie jest budżet na pistol PCP chyba że jakieś hammerli 480
Do 2 tys to nie jest budżet na pistol PCP chyba że jakieś hammerli 480
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2024, 01:18 przez Linek, łącznie zmieniany 1 raz.
Shadow, CZP10F, CeGlock 19 PH5, Tanfoglio, Luger P08, VIS ,TT Radom, S&W 38 spec, Rak, Tikka Sporter, Stag, Mauser 1939, 2xSzwed 6,5x55, Bock Fair ,Mosin Buss, CZ457. CZ557, ATA Sporter UZI.Sporo tego było
- Dexter
- Reactions:
Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Nie ma pistoletu tarczowego za 2k a i nawet za 3 jest ciężko i trzeba upolować nielichą okazję.
- variag
- Reactions:
- Tematy: 197
- Kontakt:
Pierwszy pistolet tarczowy może być PCA lub CO2, w końcu strzelanie sportowe nie jest takie proste. Potem pierwsze kilka lat pokaże czy się wciągło do tej zabawy czy nie. I wtedy dopiero warto zacisnąć pasa i kupić coś na następne lata wcześniej przymierzając się do innych konstrukcji żeby wysondować co się chce.
Zbyt często pragnienie tego czego nie mamy
-
- Reactions:
- Tematy: 2
Mam CP2.
Obsługa ładowania jest bardzo prosta.
Wkładasz kartusz na 10 min do zamrażalnika i potem przelewasz gaz ze zwykłej butli CO2.
Zmiana temperatury nie ma raczej znaczenia, bo i tak raczej strzelasz w klubie, lub w domu.
Pistolet można kupić za około 1400 zł.
Strzela się bardzo dobrze i na razie nic lepszego nie jest mi potrzebne.
PCP to już niestety zupełnie inna półka cenowa.
Obsługa ładowania jest bardzo prosta.
Wkładasz kartusz na 10 min do zamrażalnika i potem przelewasz gaz ze zwykłej butli CO2.
Zmiana temperatury nie ma raczej znaczenia, bo i tak raczej strzelasz w klubie, lub w domu.
Pistolet można kupić za około 1400 zł.
Strzela się bardzo dobrze i na razie nic lepszego nie jest mi potrzebne.
PCP to już niestety zupełnie inna półka cenowa.
-
- Reactions:
- Tematy: 1
- Kontakt:
Przestrzelałem parę pistoletów CO2 z imadła i jeśli karmisz je dobrym śrutem to na 10m rozrzut jest poniżej kalibru jeśli tylko pistolet jest ogólnie sprawny
Jak lubisz trochę podłubać, to polecam to, z czego sam strzelam. Z resztą będę miał niedługo na sprzedaż używany, bo zał rozbierać, a składam kolejna wersje eksperymentalna. U mnie to niestety raczej nieuleczalne. Nawet ten na zdjęciu już dziś tak nie wygląda - już ma regulowaną grupę spustową.